ŞEHİT ŞEYHMUZ DEMİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Vizyon: Bölgesinde en yüksek puanlı öğrencilerin ilk tercihi, İl düzeyinde sosyal kültürel alanlarda en çok faaliyetin yapıldığı, Ülke genelinde yapılan sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde dereceler elde eden, Öğrencilerimizin her hangi bir ek desteğe ihtiyacı olmayacak şekilde bir üst öğrenime hazırlayan, (üniversite hazırlık) Örgüt personeli arasında uyum, birlikte çalışma ruhunun özümsendiği örnek bir çalışma ortamına sahip olduğu, Bölgesinde fiziki koşullar açısından en temiz okul sıralamasına giren (beyaz bayrak, beslenme dostu okul vb.) okul olmak.

Misyon: Milli eğitim Bakanlığının temel yasaları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetleri yürütmek. Milli manevi değerlere sahip, ahlaklı, Dini hassasiyetlere sahip, yerel kültürü özümsemiş, iletişimi güçlü, sosyal ve iyi bir gelecek tasavvur eden bireyler yetiştirmek.

Başarılar: .

Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Mardin Kızıltepe karayoluna yürüme mesafesinde olup,günün her saatinde Mardin´e dolmuş bulunmaktadır.Ayrıca şehirlerarası otobüslerin geçiş güzergâhında bulunmaktadır.Kızıltepe şehir içi belediye otobüslerine 100 metre civarındadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Taban puan:226 tavan puan: 430
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz ilk mezunlarını 2019/2020 eğitim öğretim yılında verecektir.
Sportif Etkinlikler: Voleybol-Badminton-Masa tenisi-Basketbol
Bilimsel Etkinlikler: TÜBTAK-Ulusal çapta projelere katılım
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 111 Ortaokul 224 lise öğrenisi

WEB - https://sehitseyhmusdemir.meb.k12.tr

Adres - KOCALAR MAH. MARDİN CAD. BLOK NO 397A KIZILTEPE / MARDİN

Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Okulumuz Mardin Havalimanına,MOVA alışveriş merkezine,Kızıltepe Devlet hastanesine ve diğer sosyal tesislere 40 dakikalık bir yürüme mesafesindedir. Arabayla da 3 dakikada varılıyor.

Adres - KOCALAR MAH. MARDİN CAD. BLOK NO 397A KIZILTEPE / MARDİN

Ulaşım Kızıltepe-Mardin dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz il merkezine 10 km uzaklıkdadır. Okulumuz ilçe merkezine 10 km uzaklıkdadır.